Sport

Evropsko prvenstvo u raftingu: Česi i Ruskinje – prvaci Evrope (FOTO)

Druga posada Češke osvojila je zlatnu medalju u konačnom plasmanu Evropskog prvenstva u raftingu, u open kategoriji na rijeci Vrbas, saopšteno je iz banjalučkog Rafting kluba “Kanjon”.

Česi su slavili posljednjeg takmičarskog dana u disciplini spust i tako obezbijedili jedan bod prednosti u odnosu na prvu posadu Češke, koja je osvojila srebrnu medalju u generalnom plasmanu. 

Bronzu u spustu osvojila je posada Hrvatske, ali to nije bilo dovoljno da dođu do medalje u konačnom plasmanu. 

U ukupnom plasmanu Evropskog prvenstva bronzu su osvojili Rusi, koji su zauzeli peto mjesto u spustu, odmah iza domaće posade “Nektar Dajak” kluba iz Banjaluke, koji je na ovom prvenstvu predstavljao BiH. 

Posada iz Banjaluke je u spustu, kao i u slalomu, ponovo osvojila četvrto mjesto, a u ukupnom su završili kao peti. 

Kada je riječ o ženama, prva posada Ruske reprezentacije osvojila je zlato u ukupnom plasmanu Evropskog prvenstva, ispred prvog i drugog tima Češke. 

Ruskinje su juče bile dominatne u spustu, ostvarivši tako ubjedljiva 63 boda prednosti u generalnom plasmanu, u odnosu na prvi Češki tim. 

U mlađim kategorijama, najuspješniji su bili Slovenci koji su se u kategoriji do 19, kao i do 23 godine okitili zlatnim medaljama, potvrdivši da je pred ove dvije generacije blistava budućnost. 

Prvakinje Evrope u kategoriji do 23 godine je ekipa iz Srbije, navedeno je u saopštenju. 

Na Evropskom prvenstvu u raftingu “Banjaluka-Vrbas 2019”, koje je održano od 3. do 7. jula na rijeci Vrbas, nastupilo je 36 timova iz 11 evropskih zemalja sa oko 250 takmičara. 

Rafteri su se takmičili u disciplinama sprint, hed tu hed, slalom i spust u kategorijama do 19 i 23 godine, te open i masters. 

Snagu i umijeće na bukovima Vrbasa odmjerili su timovi iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Rumunije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Velike Britanije, Rusije, Letonije i BiH. 

Prvenstvo je organizovao Rafting klub “Kanjon” iz Banjaluke. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close