Ove opcije su za sada u razvoju, ali kad jednom postanu dostupne na WhatsAppu u velikoj meri će povećati nivo privatnosti korisnika.

WhatsApp je do sada za povezivanje korisnika koristio njihov broj telefona ili QR kod koji su korisnici mogli da skeniraju kako bi se povezali i mogli međusobno da šalju poruke.

Ali, u WhatsAppu rade na još jednoj opciji koja bi povećala bezbjednost korisnika, ali i omogućila lakši pronalazak i njihovo povezivanje.

Kako je objavio portal WAbetaInfo, koji redovno izvještava o novim i budućim opcijama u WhatsAppu, radi se na razvoju korisničkih imena koja bi korisnici upotrebljavali umjesto brojeva telefona. Tačnije, prema trenuto dostupnim podacima, prilikom razmjene poruka, korisnici ne bi međusobno mogli da vide brojeve telefona.

Jednom kada korisnici odaberu svoje jedinstveno korisničko ime, moći će da ga dijele s drugim korisnicima, a da pri tome ne otkrivaju druge lične podatke. Iako nije jasno kad bi ova opcija mogla postane dostupna korisnicima, zna se da jednom odabrano korisničko ime ne bi bilo trajno, već bi korisnici mogli da ga promijene u svakom trenutku.

Osim toga, u WhatsAppu razvijaju i mogućnost pretrage korisnika po njegovom korisničkom imenu, što bi trebalo da olakša samo pronalaženje korisnika.

Za sada je ova opcija u razvoju za veb i Android verziju aplikacije, ali se očekuje kako će isto biti dostupno i korisnicima iOS-a u nekom trenutku.

Ono što nije poznato je kad bi ova opcija i zvanično mogla da bude uključena u aplikaciju, ali ako je suditi po ranijim najavama, to bi moglo da bude za nekoliko nedjelja ili mjeseci.

Foto: Pexels/Ilustracija

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakOgromna baterija krasiće Samsungov jeftini telefon
Naredni članakZašto ne biste trebali da pijete kafu kada ste mamurni?