WhatsApp, popularna platforma za instant komunikaciju, nedavno je uvela novu funkciju zaštite privatnosti korisnika – tajni kod. Ova funkcija omogućava korisnicima da sakriju određene razgovore iza posebnog koda, dodatno unapređujući sigurnost i privatnost.

Kako se koristi funkcija tajnog koda na WhatsAppu?

Da biste koristili ovu novu funkciju, potrebno je prvo omogućiti opciju “Hide locked chats” (Sakrij zaključane razgovore). Nakon toga, postavite tajni kod koji će biti potreban za pristup ovim sakrivenim razgovorima. Sakriveni zaključani razgovori neće se pojavljivati u glavnom prozoru za razgovore. Da biste privremeno vidjeli sakrivene zaključane razgovore, unesite tajni kod u traku za pretraživanje​​.

Ova funkcija je posebno značajna jer pruža dodatni sloj sigurnosti. Čak i ako neko dođe u posjed vašeg telefona, neće moći da pristupi razgovorima zaštićenim na ovaj način bez poznavanja tajnog koda. Tajni kod može uključivati slova, brojeve, posebne znakove i emojije, čime se korisnicima pruža širok spektar mogućnosti za kreiranje jedinstvene i sigurne lozinke.

WhatsApp navodi da je funkcija puštena već juče i da će postepeno biti dostupna korisnicima širom sveta u narednim mesecima. Ukoliko je niste dobili, verovatno ćete morati da sačekate još malo.

Kroz ovu novu funkciju, WhatsApp nastavlja da unapređuje svoje sigurnosne funkcije, pružajući korisnicima dodatni sloj zaštite i osnažujući njihovu kontrolu nad sopstvenim digitalnim prostorom. Ovo je još jedan primjer kako tehnološke kompanije nastavljaju da inoviraju u oblasti privatnosti i sigurnosti korisnika.

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakKako smanjiti upotrebu telefona?
Naredni članakSve blagodeti jabukovog sirćeta