U Banjaluci je održan okrugli sto na temu fleksibilnih oblika rada pod organizacijom resornog ministarstva. U toku su konsultacije sa poslovnom zajednicom i inspekcijom rada, a jedna od glavnih tema jeste zapošljavanje radnika na određeno vrijeme u skladu sa potrebama poslovne zajednice i tržišta.

– Na ovaj način mi želimo da izrazimo svoje mišljenje da nema potrebe za donošenjem novih zakonskih rješenja, da je naš zakonski okvir u pogledu ovoga jasan i precizan i omogućava angažovanje sezonskih radnika i da se sve to može pokriti kako normativima i može se kontrolisati što je za državu i najvažnije – rekao je Danijel Egić ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Egić je naveo da je ovakav skup organizovan poštujući poslovnu zajednicu i inspekciju rada, prateći dešavanja na tržištu rada vezana za aktivnostima agažovanja sezonske radne snage, kao i šta sve mora biti uređeno i iskontrolisano na tom polju.

On je rekao da će Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite, koje je organizator ovog skupa, saslušati sva mišljenja koja budu iznesena, te izvući zaključke koji će biti prezentovani javnosti.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakObjavljeni rezultati konkursa za dodjelu subvencija kamatne stope na stambene kredite
Naredni članakStevandić: “Trojka” se ne pridržava dogovorenog