Poreska uprava Republike Srpske podsjeća poreske obveznike – vlasnike nepokretnosti da je u funkciji nova elektronska usluga “e-saglasnost”, putem koje i elektronskim putem mogu dati saglasnost za dostavu računa za porez na nepokretnosti putem mejla.

Pristup ovoj usluzi, čiji je cilj da se obveznicima poreza na nepokretnosti olakša izmirivanje obaveza, ali i da se smanje troškovi, moguć je putem internet stranice Poreske uprave, gdje se u gornjem lijevom uglu početne strane nalazi prozorčić pod nazivom “e-saglasnost”.

Procedura je veoma jednostavna i klikom na “e-saglasnost”, te potom unosom podataka sa jednog od svojih poreskih računa, poreski obveznik može da aktivira ovu novu uslugu i da preuzme i popuni elektronski Obrazac saglasnosti za dostavu poreskih računa putem elektronske pošte.

Nakon toga, na mejl adresu koju je naveo za dostavu poreskih računa, dobija pristupni kod za verifikaciju i počinje da koristi uslugu “e-saglasnost”, saopšteno je iz Poreske uprave.

Poreska uprava poziva poreske obveznike-vlasnike nepokretnosti u Srpskoj da iskoriste mogućnost elektronskog davanja saglasnosti za dostavljanja poreskih računa na adresu elektronske pošte i tako jednostavnije izvršavaju svoje obaveze.

Riječ je o nastavku pojednostavljenja procedura i digitalizaciji procesa u Poreskoj upravi, sa ciljem da poreski obveznici na lakši i jeftiniji način izvršavaju poreske obaveze.

Ova mogućnost je posebno korisna za poreske obveznike-vlasnike nepokretnosti iz Srpske koji žive ili rade u inostranstvu.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakMemorijalni centar ne dozvoljava delegaciji Vlade Srpske da položi vijence u Potočarima (FOTO)
Naredni članakCvijanović: Konstantna zloupotreba institucija i Ustava; Rezolucija ima skrivene namjere (VIDEO)