Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otvoriće danas Međunarodni sajam privrede u Mostaru, kao i kancelariju Generalnog konzulata Srbije u Trebinju.

Vučić će se u Mostaru sastati sa predsjednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovim, nakon čega će otvoriti 21. Međunarodni sajam privrede i obići štandove Srbije, koja je zemlja partner na ovogodišnjem sajmu, kao i štandove drugih izlagača, najavljeno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Tokom popodneva, predsjednik Srbije će boraviti u Trebinju, gdje će posjetiti lokaciju na kojoj se gradi dječiji vrtić “Srbija”, otvoriti Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Srbije i obići Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

U Trebinju će sa Vučićem razgovarati premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Srpske Milorad Dodik, potvrđeno je iz Vlade Republike Srpske.

Osim otvaranja Konzularne kancelarije, posjete mjestu izgradnje vrtića “Srbija” za koji novac izdvaja Vlada Srbije i posjete Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg, biće otvorena poslovnica Komercijalne banke u Trebinju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je dvodnevnu posjetu BiH juče sastankom u Mostaru sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Vučić se potom sastao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Njegovim preosveštenstvom episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem, sa kojima je posjetio mjesto izvođenja radova na Sabornoj crkvi Svete trojice u ovom gradu.

(BN)

Prethodni članakNema otpuštanja radnika u ŽRS
Naredni članakDanas sunčano i umjereno oblačno