Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je postigao je veliki uspjeh dolaskom do Savjeta bezbjednosti i do prilike da se iznesu stavovi Srbije po pitanju Kosmeta, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Istakao je da su stavovi Srbiji konkretniji i jasniji nego ikada do sada.

–  Vidjeli smo Albina Kurtija koji je pokušavao da kamuflira stvari pod neke univerzalne vrijednosti, poput ljudskih prava, koje u posljednjih nekoliko godina niko više ozbiljno ne doživljava. Njegove floskule su propale, jer je jasno svima da vrši nasilje nad Srbima kako bi ih protjerao sa Kosmeta, i svijet to mora da razumije i učini nešto po tom pitanju – poručio je Dodik.

Dodik naglašava da je za očekivati da nasilje nad Srbima stane, a da Srbija mora da vodi računa o miru i stabilnosti i onome za što se opredijelila, a to je da su Kosovo i Metohija sastavni dio Srbije. 

– I mi u Republici Srpskoj računamo da stavovi koje je Srbija iznosila u svojim stategijama, programima u govore o tome da u ekstremnim okolnostima ugrožavnja našeg naroda bilo gdje, da je Srbija spremna da se angažuje, a to smo vidjeli i u govoru i odlučnosti Vučića – dodao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je u ovom trenutku vjerovati Amerikancima i Britancima loš posao.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik u kolumni o Basuenerovoj rekalibraciji: Pokazao neznanje o političkoj situaciji u BiH
Naredni članakKošarac: Srpska neće dozvoliti da Sarajevo ugrozi Dodikovu bezbjednost