U Palati Republike u Banjaluci upriličen je prijem za evropskog i svjetskog prvaka u džudou Nemanju Majdova koji je upriličio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Prijemu su prisustvovali i članovi porodice Nemanje Majdova.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je evropski i svjetski prvak u džudou Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva najbolji ambasador Srpske i srpskog naroda.

U obraćanju na prijemu koji je upriličio za ovog sportistu u Palati Srpske, Dodik je rekao da je Majdovu čestitao stare i poželio nove uspjehe na predstojećim takmičenjima.

– Nema boljih ambasadora za Srpsku i srpski narod od ovakvih uzornih sportista. Naša je dužnost da takvi uspjesi ne budu zaobiđeni, a Majdov zaslužuje najveće priznanje. Planiram da njemu i ekipi dodijelim odlikovanje povodom Dana Republike, jer oni to zaslužuju – rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naveo da bi jedna od sportskih dvorana u Srpskoj i trening centar na Јahorini trebali ponijeti ime ovog sportiste.

Majdov je istakao da ga je predsjednik Srpske uvijek snažno podržavao, što mu je mnogo značilo za ostvarene sportske uspjehe.

– Malo je ljudi kao Dodik koji ovako podržavaju sportiste i od njega se može mnogo toga naučiti. Mi smo najbolji ambasadori Srpske i Srba, trudimo se i trudićemo se na tom planu – rekao je Majdov i dodao da podržava predsjednika Republike u vođenju Srpske najboljim putem.

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov, koji je rodom iz Istočnog Sarajeva, postao je 5. novembra prvak Evrope u kategoriji do 90 kilograma.

Majdov je u velikom finalu savladao Gruzijca Lašu Bekaurija poslije iscrpljujuće borbe koja je otišla duboko u zlatni poen iponom i tako stigao do evropske krune.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakVrhovac: Prioritet očuvanje i zaštita interesa Srpske
Naredni članakŽunić: Odluka Ustavnog suda Srpske – jedina moguća i ispravna