Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučiću ordenom Republike Srpske na ogrlici, najvišim ordenom RS.

Predsjedniku Srbije orden je uručen za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Srbije i Republike Srpske, kao i za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj RS.

Dodik je Vučiću na svečanosti u Predsjedništvu Srbije čestitao Dan državnosti i zahvalio mu na podršci koju pruža RS.

Vučić je rekao da je orden RS prevelika čast i još veća obaveza.

“Prihvatio sam (orden) jer znam da mnogo toga možemo i moramo da učinimo za naš narod u RS i da je mnogo toga pred nama čime možemo da olakšamo život ljudima u RS, da budemo još bliže jedni drugima”, rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je istakao i da odnos Srbije i RS nikoga ne ugrožava – ni BiH, ni bilo koga drugog u regionu.

“Nikada nismo pretili, jedino hoćemo da srpski narod bude slobodan, svoj na svome, i da može da opstane na svojim ognjištima, ne dirajući ni u čija tuđa prava, ni u čije tuđe granice”, rekao je on.

Istakao je i da u odnosima RS i Srbije nema nikakvih trzavica, ljubomore, zavisti, niti političkih svađa i sukoba – što je, kako je rekao, važna tekovina koju će Dodik i on ostaviti svojim nasljednicima.

Izvor: N1
Foto: Tanjug/N1

Prethodni članakAktiv Mladih GO SDS Doboj obilježava Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti
Naredni članakPOVRIJEĐEN PJEŠAK U DOBOJU: Automobil ga udario na pješačkom prelazu