Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je u Sud BiH gdje je zakazan novi pretres zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Pred Sudom BiH i danas su se okupili građani i zvaničnici koji su pružili podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Među okupljenima ispred kompleksa pravosudnih institucija BiH su srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Republike Srpske Radovan Višković, te ministri u Vladi Republike Srpske Denis Šulić, Alen Šeranić, Zora Vidović, Petar Đokić, kao i vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Miloš Lukića.

Prisutni su i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, te zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

Podršku predsjedniku Srpske pružaju i predstavnici Srba u Federaciji BiH, predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, veliki broj odbornika u lokalnim zajednicama, studenti, direktori javnih preduzeća i brojni funkcioneri.

Ispred rampe na ulazu u kompleks pravosudnih institucija došao je i čovjek koji nosi veliki bijeli šal u znak podrške Sudu BiH.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakSena Uzunović preuzima sudski proces protiv Dodika
Naredni članakPopović: Nije uobičajeno da novi sudija odmah vodi proces; Pretres treba da se odloži (VIDEO)