Republika Srpska i “Gasprom” uspjeli su da održe saradnju na snabdijevanju gasom i nastaviće da rade na povećanju isporuka, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Na pitanje agencije TASS u vezi sa mogućnošću povećanja isporuke gasa, Dodik je rekao da je “svima jasno da je sada komplikovano raditi sa Rusijom sa Zapada”, ali da će Srpska naći način za to.

– Smatramo da je pozitivno to što nas Rusija razumije i što je ostala u okvirima ranijih sporazuma koji se tiču nas u smislu snabdijevanja gasom i mi to cijenimo. To nam daje šansu za bolje pozicije, za ponude koje su privlačne našoj ekonomiji i stanovništvu i nastavićemo da razvijamo baš taj sistem – naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske i predsjednik Rusije Vladimir Putin potvrdili su namjeru da se kreću ka nastavku saradnje i povećanim isporukama gasa tokom sastanka 21. februara u Kazanju, podsjeća TASS.

Dodik je u ranijem intervjuu za “Izvestiju” napomenuo da je na kraju prošle godine potpisan sporazum sa “Gaspromom” za isporuku energetskih resursa do 2025. godine, ali nije precizirao koja količina i cijena su predviđene sporazumom.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: SRNA

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 29.02.2024. godine
Naredni članakKošarac: U tišini molim gospoda za mir i pokoj duša svih stradalih Srba u ratu ‘90-ih godina