Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao da skupštinska većina poštuje zaključke Narodne skupštine Srpske, te da će ponašanje opozicije dovesti do njenog rascjepa.

– Oni večeras na skup u Banjaluci pozivaju poslanike. Ukupno iz njihovih partija biće 12 ili 13, ali neće biti 25 koliko oni imaju, što znači da se i neki drugi ne slažu s njima – rekao je Dodik.

Dodik je dodao da je sinoć vidio da su ga optužili da je zvao policiju i tražio da se zabrani skup opozicije ispred Narodne skupštine Srpske, što, kako kaže, nije tačno.

– Nisam nikoga zvao, ali se slažem sa činjenicom da su u Banjaluci dva prostora predviđena za okupljanje. Јedan je park `Mladen Stojanović` i drugi je centralni trg ispred `Boske` – rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da protiv njega postoji optužnica jer je potpisao zakon koji je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

– Šta bi rekli da nisam potpisao? E onda bi bio problem. Kako je moguće da Milorad Dodik izdaje Republiku Srpsku, a ima američke sankcije, jer neće da se povinuje njima. Posebno su mi drage ove britanske sankcije i pogotovo njima neću da se povinujem. Apsurd je apsurd, neka oni pričaju šta hoće i da se okupljaju – poručio je Dodik.

On je naveo da su protesti pred Sudom i Tužilaštvom BiH bili planirani da bi se pokazalo da Srbi u Sarajevu i BiH nisu prihvatljivi.

– Kako ja to da objasnim nekome ko neće ni da čuje, a ne da sluša? On ima svoju matricu i on gura. Mi penzije isplatimo pet dana ranije, on kaže to je normalna vijest, pa što nije bilo tako kada je bio PDP na vlasti. Tada smo imali zaostatak od nekoliko penzija, čak su i otpisali četiri penzije. Onda, kada smo mi došli, vratili smo te penzije – podsjetio je Dodik.

Dodika je poručio da je kao predsjednik najveće političke partije u Republici Srpskoj zadovoljan opozcijom.

Foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Ako Šmit nametne Zakon o državnoj imovini, istog trenutka ćemo proglasiti odluku o samostalnosti (VIDEO)
Naredni članakDelegacija Karate kluba „Sloga” Doboj na prijemu kod ministarke Čabrić (FOTO)