Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Privremenog organa ovog grada Aleksandrom Šapićem.

Dodik kaže da se sve gleda kroz prizmu odnosa prema Srpskoj.

– U Srbiji imamo patriotske snage koje su predvođene predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koje su uvijek pokazale dobar odnos prema Srpskoj. I smatramo da je sasvim prirodno da politički podržimo te političke opcije. S druge strane, imate one koji pokušavaju da devastiraju Srpsku, smatrajući da ne treba da postoji. To su naši protivnici – kaže Dodik.

Ističe da je došao da podrži Šapića i njegov tim da i u ovim izborima koji dolaze “dobije podršku i većinu u Beogradu i da nastavi svoj dobar posao”.

– Pozivam sve one koji su na bilo koji način vezani za Republiku Srspku podrže njegov tim i njega u naporima da nastavi svoj posao koji je radio uspješan posao i do sada – kazao je SDodik nakon sastanka.

Šapić je rekao nakon sastanka da su razgovarali i o podršci Srbije Srpskoj, te podsjetio da je srpski narod kroz istoriju prolazio kroz teške periode.

– Kada god nismo bili jedinstveni, tada smo gubili teritorije, ostajali smo bez svega što je najvažnije. Razgovarali smo o tome kako Beograd može da pomogne ne samo opštinu Sokolac, već i druge opštine u Srpskoj – kaže Šapić.

Navodi da su dogovorili još ranije da što više beogradskih opština se zbratimi sa opštinama u Srpskoj.

– Predsjednik Dodik će ovdje uvijek biti rado viđen gost. Nastavljamo saradnju i dobre odnose – kaže Šapić.

Šapić je Dodika ugostio u zgradi Starog dvora, sjedištu Skupštine grada Beograda.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja, rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakVišković: Okvir budžeta Srpske 5,735 milijardi KM; Dokument Ekonomske politike izuzeztno važan
Naredni članakPoslanici NSRS 12. decembra o zakonima o referendumu i imunitetu