Samo u ustavnoj BiH Republika Srpska ima svoje mjesto i to mjesto mi želimo da rehabilitujemo, poručio je za RTRS predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Kako će se procesi nakon toga odvijati vidjećemo. Ništa nećemo da radimo što bi bilo neka vrsta nasilja, pogotovo ne antiustavno. Mi ćemo raditi ustavne aktivnosti – rekao je Dodik.

Dodik je naveo da se neće tolerisati želja da se oduzme imovina Republici Srpskoj i da se ta imovina postavi na nivo BiH.

– Mi smo rekli da je to linija. Razgovarao sam sa nekim opozicionim prvacima i oni takođe misle da je to momenat u kome Republika Srpska mora da vrati samostalnost onako kako je to predviđeno  Dejtonskim mirovnim sporazumom – poručio je Dodik.

Dodik navodi da će donijeti odluku o samostalnosti Republike Srpske u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma i eliminisati sve što je doneseno u prethodnih 25 godina, te da će kako kaže odbaciti sva ta vanustavna rješenja.

– Donijećemo ključno pitanje da Sud i Tužilaštvo BiH ne mogu da djeluju na prostoru Republike Srpske jer nisu ustavna – rekao je Dodik.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakGovedarica: Nećemo postupati po zakonu koji eventualno pokuša da nametne Šmit
Naredni članakBez srpskog jedinstva o Izbornom zakonu