Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je posvećenost Srpskoj pravoslavnoj crkvi dio karaktera srpskog naroda i njegovog identiteta i da ga raduje da su pravoslavni hramovi tokom praznika puni vjernika.

– Badnje veče jedno od najdivniji i najljepših. Svima koji slave Božić želim sve najbolje, dobro zdravlje i uspjeh. Da naše društvo u cjelini i Republika Srpska budu uspješni onoliko koliko svi želimo rekao je Dodik u Banjaluci.

Ako je to dio svih naših želja i ljubavi, istakao je Dodik, onda to niiko ne može da zaustavi.

Predsjednik Srpske je istakao da je važno da se u pravoslavnim crkvama večeras na Badnje veče, ali i svih ovih dana okuplja veliki broj ljudi koji svoju vjeru doživljavaju na pravi način.

– Na ovaj način se čuva tradicija. Naši preci su vijekovima isto ovo činili u gotovo nemogućim okolnostima – rekao je Dodik.

On je ukazao da je važno da se Badnje veče dočeka u miru i na najljepši mogući način.

– Da se posvetimo crkvi, a onda da u krugu porodica obilježimo božićne praznike na način kako to naša tradicija nalaže – zaključio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske večeras u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci prisustvovao večernjem bogosluženju, koje je služio Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Јefrem.

Službi je prisustvovao veliki broj vjernika, a nakon toga je u porti hrama naložen badnjak.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakCvijanović: Nema saglasnosti Predsjedništva BiH o nadlijetanju američkih aviona
Naredni članakMir Božiji – Hristos se rodi