Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se uzda u pobjedu kandidata republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD Donalda Trampa jer se on u ranijem mandatu pokazao kao racionalan i razuman političar koji se bori se za svoju zemlju ne vodeći ratove.

– Mi ćemo se za to javno založiti – rekao je Dodik u Banjaluci.

On je pojasnio da aktuelna administracija SAD, koju zastupaju i diplomate američke Ambasade u BiH, predstavlja neke recidive prošlosti.

Dodik je pozvao sve Srbe u SAD da glasaju za Trampa ako, kako kaže, “nama žele dobro”, jer bi se nakon pobjede Trampa relaksirali odnosi sa Amerikom.

– Smatram da je demokratska struktura DŽozefa Bajdena u SAD gubitnička. Ona je bila pogubna za običnog Amerikanca i veoma štetna za globalni svijet, jer su demokrate spremne da izazivaju ratove i sukobe – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da nisu tačne američke priče da ovdje postoji maligni ruski uticaj, iako sa Zapada, kako kaže, utiču na svako pitanje, mnoge medije, političare, te plaćaju nevladin sektor.

– Posvećeni su da rade sa pravosudnim ustanovama kako bi se oni bavili političkim procesima i tužakali one koji im ne odgovaraju – rekao je Dodik.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakAutoputevi dovode svjetske brendove u Doboj: Šta izgradnja trgovačkog centra donosi ovom gradu? (VIDEO)
Naredni članakJagodić dao izjavu nakon prve pripremne utakmice Sloge Meridian u Antaliji (VIDEO)