Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu sa generalnim direktorom kompanije “Huavej” za Zapadni Balkan Ši Ćuenom.

Kompanija “Huavej” je otvorila svoju prvu kancelariju 2009. godine u Banjaluci, a nakon toga i u Sarajevu.

– Predsjedavajući Dodik je izrazio zadovoljstvo što je ‘Huavej’ kao globalni lider i multinacionalna kompanija prisutna na tržištu Republike Srpske i cijele BiH već punih 12 godina, i da njihova saradnja sa univerzitetima u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru doprinosi razvoju lokalnih talenata, razmjeni znanja i promociji informaciono-tehnološkog poslovanja, te predstavlja motivaciju za mlade za učešće u digitalnoj zajednici – saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Dodik je posebno naglasio da je Republika Srpska otvorena za dalji napredak IT sektora i sva najnovija dostignuća kompanije “Huavej”.

Ši Ćuen je izrazio zahvalnost predsjedavajućem Dodiku za njegovu podršku principima otvorenog poslovnog okruženja u BiH i dodao da je “‘Huavej’ globalni lider na polju informaciono-komunikacijskih tehnologija, te da pruža svoje usluge u više od 170 zemalja širom svijeta”.

On je dodao da su potrebe građana BiH za visoko tehnološkim informaciono-komunikacijskim uslugama jednake kao i u drugim zemljama širom sveta, te da će ‘Huavej’ nastaviti i u BiH da pruža najbolje poizvode i usluge.

Dodik i Ši izrazili su zajedničku želju za unapređenjem saradnje kompanije “Huavej” u Republici Srpskoj i BiH.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakTadić produžio ugovor sa Ajaksom do 2024. godine
Naredni članakKošarac: Odobren izvoz goveđeg mesa u Ujedinjene Arapske Emirate