Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da vjeruje u nezavisnost Srpske i da smatra da će se to morati desiti jednog dana.

Dodik je rekao da bi on mogao da bude zaslužan za to u nekoj perspektivi.

– Kada je u Americi pobijedio Donald Tram, imao sam namjeru da proglasim nezavisnost Republike Srpske, a onda su se neki oko mene uplašili i to nisam uradio. Moram da kažem da mi je danas žao što nisam. Ali ako bi Tramp ponovo pobijedio, mislim da ne bih oklijevao – rekao je Dodik za TV Prva.

Kada je riječ o američkim sankcijama njemu i njegovoj porodici, Dodik je rekao da je to više nemoć, te da nema pravo da zbog svog komoditeta žrtvuje nacionanlne interese Republike Srpske.

On je istakao da je ponosan na svoju porodicu, dodajući da su oni veoma svjesni i odgovorni ljudi i da se bore u životu, a da to smeta Amerikancima.

Predsjednik Srpske je dodao da je on birani funkcioner i da ima pravo da bira na koji način vodi politiku.

– Ključno pitanje oko mene nije više kriminal, sada se sve svelo na retoriku, to im smeta i to im je pogubno – dodao je Dodik.

Govoreći o odnosu Srbije i BiH, Dodik je rekao da je za Srbiju relevantno Predjsedništvo BiH, a ne jedna trećina tog predsjedništva koju čini Denis Bećirović, koji je, kako je naveo, kvaziistoričar i mrzi sve srpsko, iznosi laži, ali nema potencijal da nešto učini.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakUIO: Prihodi od indirektnih poreza 9,727 milijardi KM
Naredni članakZbog prolongirane jesenje sjetve, usjevi u različitim fazama