Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je trenutno na sceni pokušaj rušenja institucija Srpske i poručio onima koji su se okomili na njenu imovinu da neće dobiti ni grama.

Dodik je u obraćanju na 20. savjetovanju “Oktobarski pravnički dani” u Banjaluci istakao da je potrebno jedinstvo u Republici Srpskoj po pitanju borbe za očuvanje Srpske i njenih prava.

On je naveo da je Republika Srpska uknjižila svu svoju imovinu, osim jednog malog dijela. “Nećete dobiti ni grama!”, poručio je Dodik.

Dodik je rekao da pojedini svjetski moćnici očigledno smatraju da su pogriješili što su Republici Srpskoj dali prava, pa sada pokušavaju da joj ih oduzmu.

On je ukazao da aktuelna dešavanja na nivou BiH i djelovanje OHR-a nemaju nikakve veze sa pravom, te podsjetio da Kristijan Šmit nije imenovan u Savjetu bezbjednosti UN, ali da, ipak, pokušava da nameće zakone.

Osvrćući se na globalne prilike, Dodik je istakao da svi živimo u vremenu srušenog prava, dodajući da se danas ne poštuje ni Povelja UN.

Naveo je da je to zbog toga što neko moćan, koji bi trebao da stoji iza prava, sada ruši međunarodno pravo.

Dodik je poželio uspješan rad učesnicima ovogodišnjeg jubilarnog skupa “Oktobarski pravnički dani”, kao što su bili i dosadašnji.

U Banjaluci se danas održava 20. savjetovanje “Oktobarski pravnički dani” sa međunarodnim učešćem o temi “Izgradnja i funkcionisanje pravnog sistema”.

Generalni pokrovitelj savjetovanja “Oktobarski pravnički dani” je Vlada Republike Srpske, a organizator Udruženje pravnika Republike Srpske i Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci.

Suorganizatori su Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Advokatska komora Republike Srpske, Notarska komora Srpske, te republički Centar za edukaciju sudija i tužilaca.

Foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Dva lica uhapšena, oduzet spid i marihuana (FOTO)
Naredni članakDodik: Razmotriti korist potpisivanja peticije; Stanivuković: Od peticije “nema vajde”