Imali smo dobro saradnju sa NR Kinom, i uvjeren sam da će biti i nastvljena, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, na prijemu koji je organizovao ambasador Kine Đi Ping povodom kineske Nove godine i njegovog odlaska iz BiH.

– Kina je uvijek uvažavala specifičnosti u BiH iza razliku od SAD nikada se nije miješala u unutrašnje stvari BiH. Zato smo zahvalni, Kini, njenom narodu i predsjedniku Si Đi Pingu na razumijevanju i podršci – istakao je Dodik.

Dodik je istakao značajana ekonomska ulaganja u Srpsku od strane NR Kine.

– Imali smo mogućnost da koristimo Platformu “Pojas i put” i da izgradimo Termoelektranu “Stanari”, a to je jedna od najvećih investicija ne samo poslije rata, već posljednjih 50 godina, koja je izgrađena kineskom tehnologijom koja se pokazala kao najbolja. I ne samo to, izgradnja puteva, bolnica – dodao je Dodik.

Ambasador Đi je istakao da prema kineskom lunarnom kalendaru, godina Zmaja samo što nije stigla, te je u ime Ambasade u BiH upituo iskrene čestitke svim Kinezima u BiH, kineskim preduzećima, učiteljima i studentima.

Na prijemu su pored Dodika bili i premijer Republike Srpske Radovan Višković, predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Marinko Čavara i zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakCvijanović-Pirc Musar: Zahvalnost Sloveniji na podršci evropskom putu BiH (VIDEO)
Naredni članakDodik: Srpska snažno podržava Vučića, Kosovo pitanje od najvećeg nacionalnog interesa