Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obratio se na Bezbjednosnom forumu u Sankt Peterburgu, koji je okupio zvaničnike iz 130 zemalja.

– Republika Srpska je direktno izložena pritiscima i pod stalnim je sankcijama SAD, a mi pronalazimo načine da se izborimo sa tim problemom – rekao je Dodik.

Naglasio je da je diverzifikacija lanaca snabdijevanja naš cilj.

– U budućnosti treba očekivati i sajber napade na državne sisteme i institucije i treba pronaći rješenja za to. Potrebna je i dodatna zaštita djece i omladine od sadržaja na internetu. Mi u Republici Srpskoj smo studiozno pristupili ovom problemu i ovaj problem zahtijeva dodatnu zaštitu- poručio je Dodik.

Učesnicima foruma, putem video linka, obratio se ruski predsjednik Vladimir Putin koji je poručio da svi nalogodavci, sponzori i organizatori terorističkog napada u “Krokus siti holu” kod Moskve moraju biti identifikovani i kažnjeni.

Dodik je prije Bezbjednosnog foruma obišao “Ekspo” izložbu.

Dodik je za RTRS istakao da će forum biti prilika da učesnike u svom obraćanju upozna sa stavovima Srpske o najavljenoj rezoluciji o Srebrenici.

Napomenuo je da srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici.

Nakon jučerašnjeg sastanka sa sekretarom Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom, Dodik je istakao i da Rusija neće podržati ovu rezoluciju.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakSrpska bogatija za 27 beba; U Doboju na svijet došlo dvoje mališana
Naredni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 23.04.2024. godine