Ministar razvoja i preduzetništva FBiH Vojin Mijatović pokušava da nam ospori pravo da se osjećamo kao Srbi. On se može osjećati kako god hoće i da se svrsta u bilo koju kategoriju, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik reagujući na Mijatovićevu izjavu da narod iz Srpske “džaba glasa u Srbiji i da će uvijek biti Bosanci”.

– Političkom scenom BiH protutnjalo je mnogo budala, ali apsolutni pobjednik u toj kategoriji je Vojin Mijatović. Čovjek s krizom identiteta i prodana duša, koja svoj nemoral želi da nametne svima, ali na toliko tužan način da je već svima postao smiješan – napisao je Dodik na društvenim mrežama.

Dodik navodi da je tvrdnja o Bosancima istorijski istrošena fraza još od Kalaja, i da je Mijatović, koliko god težio da bude Bosanac, samo proizvod neuspjelog etnoinženjeringa.

– Tanka je linija između toga da se razluči šta Vojin zapravo želi da dokaže više, da je Bosanac ili da nije Srbin. I u tom svom dokazivanju, on je agresivan, ciničan i glasan i sve to samo da sakrije da su i Srbi i Bošnjaci shvatili da on identitetski nije ništa, nego samo još jedan izdajnik – naveo je Dodik.

Kako Dodik ističe, Mijatović je klasični primjer poturice i prodanih Srba, kojih je kroz istoriju bilo.

– Odmah po padu pod Turke, bilo je onih koji su promijenili vjeru. Kad su došli Austrougari, njima su služili. Kad su stigle ustaše, s njima su sarađivali. Kao što to radi Vojin. Sreća, bilo ih je malo i uvijek su bili izuzetak u našem narodu. Baš kao što je i Vojin – zaključio je predsjednik Srpske.

Podsjećamo, Mijatović je rekao da nema pravo da glasanjem na izborima ljudima u Srbiji određuje sudbinu.

– Pola svog života sam proveo u Beogradu, osnovnu, srednju školu, fakultet, imam i državljanstvo Srbije. Gledam slike kako su pohrlile perjanice i Dodikove vlasti, ali i opozicije da glasaju u konzulatu Srbije u Banjaluci, ali i po Srbiji, naravno svi za Vučića. Nikad nisam i neću nikad glasati u Srbiji jer moja zemlja je Bosna i Hercegovina i nemam pravo ljudima u Srbiji određivati sudbinu. DŽaba glasate, džaba se dodvoravate opet ostajete Bosanci i uvijek ćete biti, jer to je normalno i prirodno, pa koliko god se vi gnušali toga – rekao je Mijatović.

Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakNacrt zakona predviđa imunitet i za one koji sprovode izglasane skupštinske akte
Naredni članakDodik: Bezuspješni pokušaji svrgavanja sa vlasti SNSD i mene