Gavran bošnjačke političke scene Bakir Izetbegović slavodobitno najavaljuje sankcije Republici Srpskoj, čime indirektno priznaje da Republika Srpska nije dio BiH, jer ko bi se iole normalan radovao da bilo ko posegne za kažnjavanjem dijela njegove zemlje, izjavio je Srni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Komentarišući Izetbegovićeve navode, iznesene u federalnim medijima ,da će doći do ekonomskih sankcija Republici Srpskoj, Dodik je rekao da Izetbegović nema političke odgovore na politička pitanja, da bi da svoje političke neistomišljenike disciplinuje tuđom silom i da to, kako tako, prikaže kao svoju političku pobjedu.

– On i dalje živi na stereotipima iz devedesetih, ne shvatajući da se svijet i odnosi u njemu promijenili – dodao je Dodik.

On kaže da je Izetbegović zaboravio da kažnjavanje ljudi u Republici Srpskoj gazi treću deceniju, ali da to nije pomoglo njegovom ostvarenju sna o islamskoj državi, koju zove funkcionalna BiH.

– Zato bih mu poručio da promijeni pristup, da odustane od islamske države, prihvati da su Srbi i Hrvati jednako vlasnici zemlje koju on svojata i da više ne prijeti tuđom silom. U narodu postoji izreka za to šta on radi, ali strpiću se i usmeno mu je prenijeti kada ga sretnem – rekao je Dodik.

Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC

Izvor: SRNA

Prethodni članakMišić: Svaki radnik mora da dobije platnu listu sa svim elementima izvršne isprave
Naredni članakZZZRS: Program zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih kategorija u privredi u 2022. godini