Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da najnoviji medijski istupi Igora Crnatka nisu ništa drugo do isprazna priča političkog marginalca od kojeg srećom ne zavisi ništa.

Na pitanje Srne da prokomentariše Crnatkovu izjavu da odbijanje SNSD-a da Narodna skupština Republike Srpske raspravlja o nesprovođenju i kršenju vlastitih zakona i zaključaka ovaj put neće proći bez posljedica, te da je obaveza svakog poslanika i građanina da zaštiti Skupštinu od SNSD-a, Dodik je upitao ko je sada Igor Crnadak da nam drži slovo o zaključcima kada njegova partija nije bila u Skupštini kad su usvajani?

Lider SNSD-a je podsjetio da su predstavnici SDS-a i PDP-a, dok su bili ministri u Savjetu ministara, poručivali da im ne može Narodna skupština Republike Srpske određivati stavove.

– Koji je sada razlog za ovu naprasnu `ljubav` prema Narodnoj skupštini ne bih mogao čak ni da naslutim, ali sa sigurnošću bih mogao reći da je to ponašanje opet dirigovano – naglasio je Dodik, koji je i predsjednik Repubike Srpske, i podsjetio da je opozicija u Srpskoj napuštala skupštinsko zasjedanje, uz različite izgovore, kad god se u Narodnoj skupštini odlučivalo o važnim nacionalnim pitanjima.

On je naveo da dok je Crnadak, u svojstvu ministra inostranih poslova, trošio i novac i vrijeme na potpuno beskorisna putovanja, gledano iz ugla interesa Republike Srpske, SNSD je sa svojim partnerima čuvao dignitet institucija Srpske i od takvih putnika kakav je Crnadak.

– Koliko je dobronamjeran prema Srpskoj svjedoči i činjenica da on veoma zlurado sugeriše da predsjednik Republike nije institucija Republike Srpske, jer to je Dodik. Sebi daje za pravo da cijeni patriotizam ljudi koji, za razliku od njega i njegovih stranačkih kolega, nikada nisu učinili ništa protiv institucija Srpske – istakao je predsjednik Republike.

On je ocijenio da će opozicija u Srpskoj ostati na jalovom političkom pokušaju sve dok od Milorada Dodika ne budu vidjeli Republiku Srpsku.

– I Crnatkov nastup nije ništa drugo do isprazna priča političkog marginalca od kojeg srećom ne zavisi ništa i koji i dalje iz skupštinske klupe sanja daleke destinacije na koje je odlazio, nažalost, iz samo njemu znanih razloga. Da budem do kraja precizan, razloge i povode za Crnatkove odlaske do Londona znali smo svi. Možda tamo leže odgovori i na pitanje zašto je Narodna skupština Republike Srpske za Crnatka i PDP opet postala bitno mjesto – zaključio je Dodik.

Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Izvor: SRNA

Prethodni članakU Srpskoj rođeno 19 beba; U Doboju na svijet došlo šestoro mališana
Naredni članak“Odluka o zabrani skupa u Sarajevu plod političkog pritiska”