Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da priču o deklaraciji o Srebrenici sponzorišu Nijemci i da će takva nastojanja promijeniti sve odnose unutar BiH, a Srpsku samo još bliže dovesti do statusa samostalnosti.

Dodik je ukazao da, da je u Srebrenici zaista bio genocid, ne bi stalno postojala nastojanja i potenciranja da to neko mora da prizna.

– To je deklaracija koja nije obavezuća, ali će muslimanima poslužiti. Nijemci sponzorišu tu deklaraciju kako su Srbi genocidni i kako su počinili genocid, a nisu – rekao je Dodik.

On je istakao da vrijeđa to što ispada da Nijemci nemaju veze sa Kozarom i Јasenovcom, nego su, odjednom, oni su ti koji su za ljudska prava borci.

– Neka donose kojekakve rezolucije, ali šta? Donijeće, pa ćemo ići dalje. Republika Srpska će biti onoliko koliko mi hoćemo, a ne koliko oni žele. Genocida nije bilo – rekao je Dodik.

On je rekao i da se neke stvari mogu spriječiti, a neke ne.

– Ovo ne znam da li ćemo uspjeti. Uspijevali smo na Savjetu bezbjednosti, zahvaljujući Rusima i Kinezima, koji su stavili veto. A, na Generalnoj skupštini UN imate zemlje EU, SAD, arapsko-muslimanske zemlje – rekao je Dodik.

On je podsjetio da je cijelu priču pokrenuo Zlatko Lagumdžija, koji je ambasador BiH, ali se ponaša kao da je ambasador muslimana.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Amerikanci u BiH ruše demokratiju, a ne Republika Srpska (VIDEO)
Naredni članakDOBOJ: Izabrano rukovodstvo Sokolskog društva ,,Sveti Đorđe”- Radić starješina, Mirčetić zamjenik (FOTO)