Ovo je veoma važan dan na koji smo svi ponosni, istakao je Milorad Dodik, srpski član Predjsedništva BiH, na svečanoj akademiji povodom 30 godina postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske.

– Naša sloboda je uvijek plaćana veoma skupom cijenom, i kada god nismo imali državu, bio je u pitanju naš biološki opstanak. Stajali smo uvijek protiv najvećih sila, od Otomanskog carstva, Austrougarske monarhije, nacističke Njemačke, potom NATO agresije. Možda smo mogli i nekoga da izbjegnemo, ali ne bi mi bili to što jesmo, ponosni Srbi, jer uvijek nam je bila najvažnija sloboda – istakao je Dodik.

Dotakao se i slavne prošlosti svih generacija.

– Mi smo uvijek junaštvo smatrali mjerom odbrane nas i naših od drugih, ali čojstvo mjeru odbrane drugih od nas. I zato je srpski vojnik i sloboda obilježena velikim gestovima u kojim su Srbi pokazivali da su veliki ratnici, ali i ljudi – poručio je Dodik na svečanoj akademiji.

Dodik je podvukao da je svjedok svih dešavanja u posljednjih 30 godina.

– Prava Srpske danas su manja nego što su to bila prije 30 godina. I dalje žele da iz dalekih kancelarije svijeta upravljaju upravo ovdje i našim životima. To je kršenje temeljnog ljudskog prava, onoga što smo stekli i imali i uvijek se tome suprostavljali. A ta brana je uvijek bila Narodna skupština Republike Srpske – naglasio je Dodik.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakSvečana akademija povodom 30 godina NSRS; Poruke mira i jedinstva (VIDEO/FOTO)
Naredni članakVišković: Hrabra odluka o formiranju Skupštine srpskog naroda