Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi danas u Kazanju, u koji je doputovao nakon dvodnevne posjete Bjelorusiji. U Kazanju, Dodik bi trebalo da se sastane sa predsjednikom Tatarstana, ali i sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Brojni ruski mediji izvještavaju o dolasku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Kazanj.

“Ruska gazeta”, TASS, “Izvjestija”, “Tatar-inform”, “Tatarstan-24” i brojni drugi mediji izvijestili su o dolasku predsjednika Republike Srpske u ruski grad Kazanj u Republici Tatarstan.

“Gazeta” podsjeća da je prethodno ruski predsjednik napomenuo da Rusija i Republika Srpska imaju slične ocjene o situaciji u BiH, te da Dodik sebe naziva Putinovim prijateljom.

U Kazanju će sutra početi visokotehnološki i multisportski turnir na međunarodnom nivou pod nazivom “Igre budućnosti”, koji će okupiti 2 hiljade učesnika.

Očekuje se više od 150 miliona gledalaca na striming platformama.

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir već je posjetio Agenciju za investicioni razvoj Republike Tatarstan u Kazanju. Budimir se sastao sa rukovodiocem agencije Talijom Minulinom.

Posjetio je i IT parku “Bašir Ramajev“.

Budimir će obići i Kazanjski federalni univerzitet. Predviđen je i obilazak Kazanjskog Kremlja, džamije Kul Šarif i Saborne crkve Blagoveštenja.

Foto: Belta.by

Izvor: RTRS

Prethodni članakIsplaćeno 2,3 miliona KM premije za mlijeko
Naredni članakDodik se sastao sa predsjednikom Tatarstana (FOTO)