Јedini cilj besmislenog sastančenja “Trojke” s ambasadorima PIK-a je skidanje odgovornosti sa donošenja odluka koje su potrebne BiH ako želi da opstane, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Njihov bijeg pod međunarodne skute neće proći kako su zamislili. Ako je njihovo trajno opredjeljenje da, kako kažu, uz međunarodni angažman izađu iz trenutne krize, onda sa Republikom Srpskom i predstavnicima institucija nemaju šta da pričaju, a sa PIK-om mogu samo da dogovaraju kako da definitivno izađu iz dejtonske BiH jer su svojim jednostranim akcijama pokazali da su se već upustili u te procese – poručio je predsjednik Srpske na svom nalogu Iks.

Ako žele da dejtonska BiH preživi, Dodik navodi da će se onda vratiti u ustavne okvire i institucije u kojima nema mjesta za strane predstavnike.

– Mogu oni da izvode šta hoće, ali ne i do kad hoće. Međunarodni intervencionizam donio je toliko zla svim narodima koji žive na ovom prostoru i Republika Srpska neće dozvoliti da se vratimo u vremena kada su strane kabadahije diktirale kako ćemo da živimo – navodi Dodik.

Ističe da ovo nije ona BiH po kojoj su vršljali i nije ono vrijeme kada se moglo raditi ovo što, kako kaže, lažljivi Šmit danas pokušava da radi.

– Svi to znaju. Neki još ćute na tu činjenicu, ali pitanje je kada će se i oni početi oglašavati. Republika Srpska odgovorno vodi svoje politike i ide svojim putem – zaključio je Dodik.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakCvijanović sa francuskim senatorima: Visok stepen supervizije nespojiv sa evropskom budućnošću BiH
Naredni članakCvijanović: Ponosni na Srbiju; Hvala Vučiću na lavovskoj borbi