Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će staviti tačku na evropski put BiH ukoliko Kristijan Šmit pokuša da se umiješa u izmjene Izbornog zakona, te da u tom slučaju Srpska donosi svoj izborni zakon i sprovodi izbore.

– Inače su oni nama oteli nadležnosti oko izbora, prema Dejtonu BiH može da provodi izbore za članove Predsjedništva i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a sve ostalo treba da provodi Republika Srpska – rekao je Dodik.

On je naveo da je nadležnost Srpske prema Dejtonskom sporazumu da provodi izbore za predsjednika Republike i potpredsjednike, Narodnu skupštinu Republike Srpske i Dom naroda parlamenta BiH.

– I to će i uraditi, ali želimo da pokušamo da damo šansu dogovoru jer nismo naivni i glupi. Ako ništavilo koje se zove Šmit uz asistenciju još većeg ništavila koji se zove američki ambasador Majkl Marfi nametne bilo šta oko imovine istu noć ćemo donijeti odluku o nezavisnosti Republike Srpske”, istakao je Dodik.

Kada je riječ o navodima potpredsjednika Federacije BiH Refika Lende da bi mogao “otvoriti pitanje naziva Republika Srpska”, Dodik je rekao da je on politički gigant da bi komentarisao Lendu, te da je tu ideju čuo prije 20 godina u Stejt departmentu.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakGoganović-Todorov: Dobrodošla svaka saradnja oružanih snaga BiH i Bugarske
Naredni članakDodik: Srpska ima svoj izričit cilj i biće nezavisna (VIDEO)