Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da je klackalica oko direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića zabava bošnjačkih političkih i policijskih krugova u kojoj niko iz Republike Srpske, bar ne iz stranke koju vodi, ne želi da učestvuje.

Dodik je istakao da su ozbiljne sumnje da je Mehmedagić počinio krivična djela odavno iznesene pred javnost, ali SDA je i pored toga insistirala na njegovom novom mandatu, tako da sve što vidi, uključujući i orkestrirane proteste danas, liči na cirkus sa poznatim klovnovima.

– Da je bilo ko iz Republike Srpske mogao ili želio da utiče na proces u predmetu “Osmanagić”, kako se podlo sugeriše iz Sarajeva, treba da objasni kako to da je musliman tužilac, da ga privodi muslimanska policija i ko ozbiljno može prihvatiti da neko iz Republike Srpske ima uticaj na njih. Ovako imamo predstavu za javnost koja će završiti kao i sve slične prije nje. U toj predstavi neću i ne želim da učestvujem – naglasio je Dodik.

On je konstatovao da je OBA odavno već antisrpska organizacija usmjerena protiv Republike Srpske, Republike Srbije i srpskog naroda u cjelini.

– Nažalost, postoje i neki Srbi u toj organizaciji koji su na strani direktora OBA radeći protiv Republike Srpske, Srbije i Srba u cjelini na način da su to dopustili i podržavali takvo djelovanje. Ovo je još jedan dokaz beznađa koji se zove BiH. Može se primijetiti da nijedan stranac, a pogotovo Amerikanci i Evropljani ovih dana ne govore o kriminalu, korupciji i sličnim, njima dragim, epitetima. Za i manje upućenog dosta – istakao je Dodik.

Foto: D. Pozderović

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Održan koncert klasične muzike na terasi dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje (FOTO)
Naredni članakKošarac tražio da se omogući nesmetan prolaz kornišona i šljive