Žena A.K. sumnjiči se da je supruga S.K. usmrtila na Preslici kod Doboja sa tri uboda nožem u rebra i stomak, a da ga je prethodno na to mjesto dovezla sa muškarcem sa kojim je bila u emotivnoj vezi, rečeno je danas na vanrednoj konferenciji za novinare predstavnike Policijske uprave Doboj.

Načelnik Policijske uprave Slobodan Radinković rekao je da se kao motiv ubistva navodi ljubavna veza A.K. /33/ i muškarca L.D. /19/, ali da će istragom biti utvrđeno da li tu ima koristoljublja i drugih razloga.

Radinković je rekao da je kuma osumnjičene juče oko 11.50 časova obavijestila Policijsku stanicu Doboj jedan da su se njeni kumovi udaljili iz kuće u Ulici Miloša Obilića u Doboju, da su vidljivi tragovi krvi na krevetu, a da su u kući dvije maloljetne kćerke.

Nakon što je policija izašla na lice mjesta, Radinković je naveo da su prema prvim informacijama i zatečenom stanju smatrali da je u pitanju nasilje u porodici, zbog čega je obaviješten Centar za socijalni rad koji je zbrinuo djecu.

On je dodao da su oko 15.50 časova Policijskoj stanici Doboj dva građani prijavili da je u šumi na području Preslice pronađeno tijelo nepoznate muške osobe, te da je policija na licu mjesta zatekla tijelo muškarca čije su ruke bile vezane na leđima kanapom i selotejp trakom, kao i noge.

Radinković je naveo da je siva selotejp traka bila zalijepljena preko usta i očiju muškarca, te da je utvrđeno da je riječ o licu S.K. /46/ čiji je nestanak prijavljen.

Prema ranijim podacima, Radinković je istakao da se u vezu sa ovim krivičnom djelom mogla dovesti supruga ubijenog A.K. i lice L.D, koji su odranije bili u emotivnoj vezi, te je policija krenula u potragu za njima.

On je naveo da je isti dan oko 18.00 časova muškarac L.D. identifikovan i priveden u Doboju, a da je supruga pokojnika locirana u Banjaluci, gdje je uhapšena i sprovedena u Policijsku upravu Doboj.

“Pripadnici Policijske uprave Doboj izvršili su pretres stana u Banjaluci i porodične kuće u Petrovu odakle je lice izvršilac L.D, a pretresena su i četiri automobila”, naveo je Radinković.

Istragom je utvrđeno da je vozilo koje je koristila A.K. 27. januara odvezeno na područje Banjaluke gdje je sa L.D. iznajmila “stan na dan”, a iznajmili su i jedno putničko vozilo sa kojim su došli u Doboj, gdje su takođe iznajmili još jedno vozilo.

Prema informacijama policije, njih dvoje su 30. januara oko 1.00 sat noći došli u porodičnu kuću u Doboju gdje su zatekli S.K. u krevetu. Policija raspolaže informacijom da je dan, dva prije određena vrsta lijekova sipana u vodu, limunadu, oštećenog da bi bio što više onesposobljen da ne bi mogao pružiti otpor.

Radinković je rekao da još ne znaju o čemu se tačno radi, ali da će biti urađeno toksikološko ispitivanje i obdukcija.

Zatim, dodao je, A.K. i L.D. su iste noći oko 1.15 časova ušli u kuću, te je L.D. šakom udario oštećenog, zatim su ga vezali selotejp trakom i konopcem, te ubacili u prtljažnik iznajmljenom vozila u Banjaluci kojim je do Preslice upravljala A.K. a ispred nje je išao L.D. vozilom iznajmljenim u Doboju.

“Na Preslici, gdje je pronađen leš, izvadili su oštećenog iz vozila i tom prilikom A.K. zadaje tri uboda nožem u predjelu lijevog rebarnog luka i abdomena. Usljed zadobijenih povreda je S.K. tada najvjerovatnije i preminuo”, rekao je Radinković.

NJih dvoje su, nakon što su stigli u Doboj, na jednom parkingu ostavili vozilo iznajmljeno u ovom gradu. Potom je A.K. iznajmljenim vozilom iz Banjaluke otišla u taj grad, kao i L.D. koji je išao privatnim vozilom.

Oni su oko 6.00 časova stigli u iznajmljeni stan u Banjaluku, gdje su tokom dana vratili rentirani automobil, nakon čega se L.D. vraća na područje Doboja gdje je i uhapšen.

“Na osnovu svih podataka možemo zaključiti da se radi o direktnom umišljaju, da je pripremano izvršenje krivičnih djela i da je na monstruozan i svirep način izvršeno krivično djelo teško ubistvo”, izjavio je Radinković.

On je naveo da policija ima informacije gdje se nalazi upotrijebljeno oružje, kao i da su pronađene korištene rukavice.

Nad uhapšenima se i dalje provodi kriminalistička obrada nakon čega će biti sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo u Doboju.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Muškarac ubijen u direktnom umišljaju
Naredni članakBukejlović sutra na primopredaji obnovljene zgrade Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu