Preduzeće “Željeznice Republike Srpske” u toku sljedeće sedmice raspisaće konkurs za prijem 117 radnika, a riječ je o neophodnom stručno-tehničkom osoblju, najavio je generalni direktor ovog preduzeća Slađan Jović.

“Neće biti prijema administrativnih, već samo radnika neophodnih za odvijanje procesa rada što se tiče usluge prevoza”, rekao je Jović novinarima u Sarajevu nakon sastanka predstavnika nadležnih institucija iz Srpske, FBiH i BiH za pitanja željezničke infrastrukture o potencijalima za razvoj željezničkog saobraćaja.

On je dodao da se radnicima redovno isplaćuju plate koje su na nivou prosjeka u Republici Srpskoj.

“Sve obaveze servisiramo na vrijeme. Sve plate smo isplatili za prošlu godinu. Nadamo se da ćemo i tokom ove godine uspješno poslovati. `Željeznice Srpske` su u procesu restrukturiranja, imamo plan da do kraja 2024. godine to završimo. Bili bi organizovani u procesu organizacije holdinga gdje bi imali tri zavisna preduzeća – prevoz putnika, prevoz robe i željeznička infrastruktura”, rekao je Jović.

Direktor “Željeznica Federacije BiH /FBiH/” Enis DŽafić rekao je da je u toku konkurs za prijem 150 radnika i planiraju da zaposle još 200 radnika, ali je neophodno da Vlada FBiH odobri Plan poslovanja “Željeznica”.

DŽafić je istakao da su u protekloj godini primili 252 nova radnika, a napustilo ih je 213.

On je naglasio da je poslovanje “Željeznica FBiH” stabilno i da su 2023. godine prvi put ostvarili dobit od 18 miliona KM.

“Od jednog gubitaša koji je imao gubitke od 40 miliona KM u proteklim godinama, sada smo ostvarili 18 miliona KM neto dobiti”, rekao je on.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović prisustvovao je u Sarajevu sastanku sa ministrom komunikacija i transporta u Savjetu ministara Edinom Fortom i nadležnim predstavnicima za pitanja željezničke infrastrukture o potencijalima za razvoj željezničkog saobraćaja, sa naglaskom na razvoj željezničke infrastrukture na relaciji Doboj-Tuzla-Zvornik i dalje prema Srbiji. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakOd sutra počinje elektronska prijava djece za upis u prvi razred osnovne škole
Naredni članakDOBOJ: Zbog požara u ambulanti u Grapskoj, usluge osiguranicima u Kostajnici i Doboju