Policija je u Doboju tokom prvih pet mjeseci izdala ukupno 1.442 prekršajna naloga zbog nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila, rečeno je Srni iz Policijske uprave Doboj.

Najčešće lokacije sankcionisanja ovih prekršaja su ulice Vidovdanska, Nemanjina, Filipa Višnjića, Vojvode Sinđelića, Karađorđeva, Vojvode Mišića, Kneza Lazara, i Cara Dušana.

Policija je u ovom gradu tokom 2023. godine izdala 2.804 prekršajna naloga.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj Predrag Lazić kaže da je nepropisno parkiranje i zaustavljanje vozila posebno evidentirano oko trgovinskih objekata gdje nije obezbijeđen dovoljan broj parking mjesta.

“Usljed toga vozači se zaustavljaju na kolovozu, trotoarima, samim tim ometaju kretanje pješaka i ugrožavaju druge učesnike u saobraćaju”, naveo je Lazić.

On kaže da mjesno nadležne policijske stanice provode pojačane aktivnosti u pogledu sankcionisanja ovakvih prekršaja, a angažovano je i vozilo-pauk.

“Nažalost, sve te akcije su nedovoljne i svjedoci smo da u Nemanjinoj ulici, pored Doma zdravlja, tržnog centra `Tropik` i novootvorenog `Fortuna`, svakodnevno uočavamo vozila koja su nepropisno parkirana”, izjavio je Lazić.

On je naveo da su za te prekršaje predviđene kazne od 40 KM, a u slučaju da se vozilo premješta i paukom još 60 KM, dakle ukupno 100 KM.

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajna pravila i ne parkiraju svoja vozila na mjestima koja nisu predviđena za parkiranje, odnosno da svoja vozila pravilno parkiraju na obilježenim parking mjestima. 

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakJuniori dobojske Sloge Meridian plasirali se u U-19 Premijer ligu BiH
Naredni članakDOBOJ: Uhapšena tri Avganistanca zbog razbojništva u Velikoj Kladuši