Fudbalski klub „BSK“ iz Bušletića biće domaćin 26. Memorijalnog turnira u fudbalu „Braća Pavlović“, koji će okupiti četiri kluba sa područja Grada Doboja i opštine Modriča.

Turnir u petak u 18 časova otvaraju lokalni rivali „Hajduk“ iz Kožuha“ i „Trebava“ iz Osječana. Po završetku utakmice biće služen pomen braći Milanu i Dušku Pavloviću, a na spomen-ploču postavljenu na klupskim prostorijama biće prislužene svijeće, te položeni vijenci i cvijeće. Potom će parastosom na centralnom spomen-obilježju u Toviri biti odata počast svim poginulim borcima Bušletića.

U drugom polufinalu sastaće se „Partizan“ iz Koprivne i domaći „BSK“. Finale turnira zakazano je za subotu u 19 časova, nakon čega će biti dodijeljene nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima.

Turnir se već 26 godina održava u znak sjećanja na braću Milana i Duška Pavlovića, bivše igrače BSK-a, koji su kao pripadnici Vojske Republike Srpske položili živote za Republiku Srpsku na teslićkom ratištu. Generalni pokrovitelj turnira je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakNamirnice koje brišu celulit
Naredni članakStiže ilustrovano dvojezično izdanje “Srpske narodne bajke”