Policijska uprava Doboj  je u periodu od 02. do 04. jula 2021. godine, realizovala republičku akciju kontrole vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova, a sve sa ciljem sprečavanja nastanka saobraćajnih nezgoda sa posledicama po lica.

Od ukupnog broja kontrolisanih vozača (1019), 966 je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 133 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Kod 8 vozača utvrđena je količina alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg i isti su lišeni slobode, dok je jedan  vozač bio pozitivan na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Navedena akcija je provedena u okviru kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“ koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U narednom periodu Policijska uprava Doboj će kontinuirano provoditi akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, te apelujemo na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu, te da ne upravljaju vozilom ukoliko su pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača.

Foto: Ilustracija

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakĐoković rutinski do polufinala Vimbldona (FOTO/VIDEO)
Naredni članakOd domova zdravlja u Srpskoj zatraženo ubrzavanje procesa vakcinacije