Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Srpska poznata po gradnji zdravstvenih kapaciteta, te da je nova bolnica u Doboju, koja se očekuje da bude otvorena do kraja aprila sljedeće godine, predstavlja budućnost Srpske, te da će biti regionalni zdravstveni centar.

“Objekat sa više od 468 ležaja, 28.000 metara kvadratnih, te najsavremenijom opremom i edukovanim kadrom predstavlja budućnost Republike Srpske, gdje će se liječiti i pacijenti iz susjednih lokalnih zajednica Federacije BiH”, rekao je Višković novinarima u Doboju.

On je nakon posjete objektu nove bolnice u dobojskom naselju Usora istakao da je to samo jedna bolnica u nizu koje radi Republika Srpska u posljednjih 10 godina.

“Za godinu dana očekujemo da ćemo se naći u sličnom ovom objektu u Trebinju, a prije ovoga bili smo u Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Nevesinju, a doći će na red i bolnica u Prijedoru, koja čeka da bude renovirana i dovedena u funkciju”, rekao je Višković.

On je zahvalio kineskim partnerima, te napomenuo da poslije izgradnje bolnice slijede novi projekti sa kompanijom “Sinofarm”.

“Imamo ovdje čuvenu travu ivu, zašto da je ne pretočimo u lijek. Tako da smo sa kineskim partnerima razgovarali o tome da Republika Srpska dobije i prerađivačke kapacitet u vezi sa farmacijom, jer nam je želja da imamo svoju proizvodnju”, rekao je Višković.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Sutra toplo, do 18 stepeni Celzijusovih
Naredni članakDOBOJ: Dodik: Srpska sposobna da u vrijeme kriza realizuje značajne projekte