Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zadovoljan je što su sve odluke na današnjoj sjednici Skupštine akcionara “Elektroprenosa BiH” jednoglasno usvojene, među njima i plan investicija ove kompanije u tekućoj godini sa više od 420.000.000 KM.

Višković kaže da su od ukupnog iznosa investicija 3.105.000 KM investicije koje su započete u 2023. godini.

Premijer kaže da je današnji sastanak bio konstruktivan.”Između ostalog, bio je plan poslovanja za period od 2024. do 2026. godine, zatim plan investicija za sve one odluke koje su veće od 1.000.000 evra koje je kompanija planira raditi u 2024. godini”, izjavio je novinarima Višković u Doboju.

Višković je naveo da razmatran zahtjev “Elektroprivrede Republike Srpske” da se u 11 jednakih tranši plati obaveza za prenos električne energije koja se odnosi na “Elektroprenos BiH”.

On je naveo da je bilo riječi i o kadrovskim pitanjima u vezi sa kompanijom, budući da su istekli mandati skoro čitavom rukovodstvu, počevši od Upravnog odbora, preko direktora i ljudi u upravi, kao i Odboru za reviziju.

“Mi smo jednoglasno donijeli zaključak, zadužili Upravni odbor vezano za to, što je nadležnost dvije entitetske Vlade da u skladu sa odnosom kapitala izaberu i predlože članove Upravnog odbora iz entiteta koje potvrđuje Savet ministara”, izjavio je Višković.

Premijer kaže da je pitanje izbora Uprave preduzeća, Odbora za reviziju i direktora operativnih područja, nadležnost Upravnog odbora.

Višković je istakao da je Skupština danas jednoglasno donijela zaključak i naložila Upravnom odboru da do kraja februara raspiše oglas za izbor tih ljudi, i za operativna područja, izvršne direktore, za generalnog direktora, Odbor za reviziju.

“Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da smo sve ove odluke doneli jednoglasno. Da apsolutno nije bilo disonantnih tonova ni između mene i kolege /Nermina/ Nikšića, niti bilo koga iz uprave. Mislim da je ovo način rada jednog preduzeća koje je zajedničko na nivou BiH, da se uvažavamo, da se poštujemo, da razgovaramo i da konsenzusom donosimo odluke. Prema tome, mislim da ovakvom saradnjom možemo u budućem periodu da budemo vrlo vrlo operativni”, izjavio je Višković.

Višković se nada da će ovakva saradnja biti i sa budućim Upravom “Elektroprenosa BiH”.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Žarić: Smanjiti napon mreže ugradnjom prigušnica
Naredni članakVRIJEME: Sutra toplo sa sunčanim intervalima