Nastavnik srpskog jezika u Osnovnoj školi /OŠ/ “Milan Rakić” u Doboju Nataša Vidović, dobitnik Svetosavske nagrade za proteklu školsku godinu, istakla je da joj mnogo znači ovo priznanje jer iza njega stoji uspjeh učenika na opštinskom, regionalnom i republičkom nivou.

Vidovićeva, koja u prosvjeti radi 11 godina, rekla je da je Srpski jezik i književnost predmet koji kod učenika sigurno pruža najviše mogućnosti da ispolje kreativnost i maštu, a samim tim da čas bude zanimljiv.

Prema njenim riječima, nastavnik danas mora biti fleksibilan s obzirom na to da su učenici navikli na brze informacije, odnosno da jednim “klikom” dođu do određenih saznanja, te im je klasičan rad monoton.

“Trudim se da u nastavu uvedem neke novitete. Često radimo u grupama ili u parovima, tu su i kvizovi znanja. Učenike motivišem na raličite načine, vrlo često i kroz igru da nešto novo usvoje u nauče”, izjavila je Vidovićeva novinarima.

Ona je upozorila na to da digitalizacija i informacione tehnologije negativno utiču na pravilan govor djece, izražavanje i lijepo pisanje, kao i da se ulaže napor da se to koriguje.

Nastavnik matematike u ovoj školi Stana Kujundžić, prošlogodišnji dobitnik Svetosavske nagrade, rekla je da se kod Vidovićeve od prvog dana vidjelo da želi izgraditi dobar odnos sa učenicima uvjerena da će raznovrsni metodološki pristupi u nastavi značajno pomoći u savladavanju nastavnog gradiva, što potvrđuju učenički rezultati sa takmičenja. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakRobni deficit u 2023. premašio 11 milijardi KM
Naredni članakDOBOJ: Uhapšen zbog krađe automobila u Lukavcu