ДОБОЈ, 9. ЈАНУАРА /СРНА/ - Припадници Удружења ветерана Петог одреда специјалне бригаде МУП-а Републике Српске у Добоју организовали су данас, поводом Дана Републике, акцију давања крви којој се одазвало око 100 људи.

DOBOJ – Pripadnici Udruženja veterana Petog odreda specijalne brigade MUP-a Republike Srpske u Doboju organizovali su danas, povodom Dana Republike, akciju dobrovoljnog davanja krvi kojoj se odazvalo 100 ljudi.

Akciji, pod motom “Krv za Srpsku”, na Odjeljenju za transfuziologiju Bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju, odazvali su se članovi udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i moto-klubova, sa područja Dervente, Šekovića, Modriče, Banjaluke.

Добој - Дан Републике- ветерани -даČlan Udruženja veterana Petog odreda Dragan Stokanović podsjetio je da je 26 pripadnika ove jedinice dalo život tokom stvaranja Republike Srpske.

On je naveo da je ovo treća organizovana akcija darovanja krvi ovog udruženja povodom 9. januara – Dana Republike Srpske.

– S obzirom na to da smo krv i živote davali u ratu, spremni smo da damo krv i u miru za sve građane Republike Srpske bilo koje vjere i nacije – rekao je Stokanović novinarima.

(Glas regije)

Prethodni članak24. Božićno-novogodišnji turnir u malom fudbalu „Doboj 2018“: GO SDS Doboj i „Zilkić“ prvi četvrtfinalisti
Naredni članakPao snijeg u Sahari, najtoplijoj pustinji na svijetu