Doboj

DOBOJ: Veći broj krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda u julu (FOTO)

Policijska uprava Doboj je u julu na području u svojoj nadležnosti evidentirala veći broj krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nego što je to bilo u istom mjesecu lani, istakli su danas predstavnici ove uprave na konferenciji za novinare.

U julu je evidentirano 95 krivičnih djela, što je za 10,5 odsto više nego u istom mjesecu lani, a broj saobraćajnih nezgoda veći je za 1,3 odsto.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Dragan Sušić rekao je da evidentirana 82 krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, od kojih je 73 razriješeno, a među njima su 34 bila protiv imovine.

Dragan Sušić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Doboj

On je dodao da je u prošlom mjesecu evidentirano pet krivičnih djela privrednog kriminaliteta sa pričinjenom materijalnom štetom od 66.911 KM.

Nadležnom tužilaštvu podnesen je 81 izvještaj protiv 125 lica, od kojih su 18 povratnici u izvršenju krivičnih djela.

U oblasti zloupotrebe droge evidentirano je šest krivičnih djela i 25 prekršaja.

Sušić je naveo da je otuđeno jedno vozilo, a da je tokom jula izvršeno i razriješeno pet krivičnih djela nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja.

Načelnik Sektora policije Jovica Žigić rekao je da je evidentirano 60 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je smanjenje za 23,1 odsto. Zbog tih prekršaja slobode je lišeno osam lica.

Jovica Žigić, načelnik Sektora policije PU Doboj

Evidentirano je 76 saobraćajnih nezgoda, u kojima su poginula četiri lica, teže je povređeno šest, a lakše povrede zadobila su 42 lica.

Žigić je naveo da su iz saobraćaja isključena 463 vozača, što je za 36,1 odsto manje nego u istom periodu 2021. godine, od kojih je u 87,2 odsto bilo zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Predrag Lazić ocijenio je zadovoljavajućom bezbjednosnu situaciju.

Predrag Lazić, zamjenik načelnika Policijske uprave

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close