Udruženje dijaliziranih regije Doboj organizovalo je prikupljanje novčanih sredstava za liječenje Nine Bližnjaković.

Iako su i sami suočeni sa zdravstvenim problemima, osjetili su potrebu da pomognu svojoj sugrađanki. Uprkos lošim vremenskim uslovima, bubrežni bolesnici su postavili kutiju u centru grada, u koju su prolaznici mogli da daju svoj doprinos za liječenje petanestogodišnje Nine.

Valjda smo kroz našu bolest navikli da je život jedan,  da se treba boriti za njega, tako da podržavmo svaku borbu, a naročito kada je mlađa osoba u pitanju, kao što je Nina, istakla je predsjednik Udruženja dijaliziranih regije Doboj Dragana Gligorić , istakavši da je ljepše davati nego tražiti pomoć.

Njeno mišljenje dijeli i Željko Ristić koji pored bubrežne boluje i od šećerne bolesti.Nedavno je amputirao nogu, ali ni to ga nije spriječilo da izađe sa svojim kolegama na ulicu i pozove sugrađane da zajedno pomognu Nini.

Za Ninino liječenje odreći ću se jedne mjesečne naknade za tuđu njegu i pomoć, koja iznosi 83KM, rekao je Ristić.

Kako bi pomogli Nini da pobijedi životnu bitku Dobojlije nastavljaju sa organizacijom brojnih humanitarnih akcija, sportskih utakmica i koncerata. Sutra veče u Centru za kulturu i obrazovanje biće održano humanitarno veče folklora u organizaciji GO SDS-a Doboj. Cijena ulaznice je 5KM, a sav novac prikupljen od njihove prodaje biće upućen za Ninino liječenje.

RTV Doboj

 

Prethodni članakDOBOJ: Provaljeno u prostorije mjesne zajednice, ništa nije ukradeno
Naredni članakU subotu zimske zadušnice