ДОБОЈ, 13. ЈАНУАРА /СРНА/ - У Болници "Свети апостол Лука" у Добоју данас је уручено пет златника које је предсједник Републике Српске Милорад Додик даривао бебама рођеним на Дан Републике - 9. јануара.

U Bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju danas je uručeno pet zlatnika koje je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik darivao bebama rođenim na Dan Republike – 9. januara.

Riječ je o djevojčicama Anastasiji Đukarić i Nađi Bugarinović iz Teslića, te dječacima Vuku Slijepčeviću iz Teslića, Stefanu Mičiji iz Broda i Lazaru Bajiću iz Stanara.

U ime predsjednika Srpske, zlatnike su uručile načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo dobojske bolnice Gordana Sredanović i glavna sestra Snježana Katanić, rečeno je Srni iz dobojske Bolnice.

Dodik je zlatnikom darovao 25 beba rođenih 9. januara, istakavši da su djeca najveće bogatstvo, budućnost i simbol slobode Republike Srpske.

U bolnicama širom Srpske u utorak, 9. januara, rođeno je 10 djevojčica i 15 dječaka.

Na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske rođeno je šest, u bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju pet, u Bolnici “Sveti vračevi” u Bijeljini četiri, po tri u bolnicama Gradiška i “Srbija” u Istočnom Sarajevu, u Zvorniku dvije, te po jedna Univerzitetskoj bolnici Foča i Bolnici Prijedor.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Sutra umjereno oblačno sa sunčanim periodima
Naredni članakDOBOJ: Večeras doček pravoslavne Nove godine na otvorenom (FOTO)