Nastavljena je imunizacija Dobojlija protiv virusa korona. U toku je vakcinacija bez zakazivanja. Zainteresovani će se moći vakcinisati bez zakazivanja termina i sutra, a mogu se opredijeliti za jednu od tri raspoložive vakcine –  astra zeneka, sinovak ili sinofarm.

Ispred Higijensko-epidemiološke službe dobojskog Doma zdravlja zatekli smo dva reda građana. Sa lijeve strane oni koji su se odlučili za vakcinu „sinofarm“, a sa desne strane lica koja su se opredijelila da prime vakcinu „astra zeneka“ ili „sinovak“. U redovima pretežno pripadnici treće životne dobi.

Među građanima koji čekaju u redu za vakcinaciju i pokoji mlađi. Jedan od njih kaže kada je čuo da je u toku vakcinacija bez zakazivanja odmah je došao da primi prvu dozu vakcine. Objašnjava razloge zbog kojih se odlučio vakcinisati.

-Imao sam prije jedno devet godina malo jači bronhitis. Najviše sam se zbog toga odlučio na vakcinaciju, a planiram da putujem izvan države, pa i zbog toga – izjavio je jedan od vakcinisanih građana.

Imunizacija Dobojlija bez zakazivanja trajaće tri dana. Tokom prvog dana od 8 do 19 časova vakcinisano je oko 500 građana, a drugog dana do 9 časova je već njih 100 primilio prvu dozu neke od tri dostupne vakcine – „astra zeneka“, „sinovak“ ili „sinofarm“. Najveće interesovanje je za kinesku vakcinu „sinofarm“. U Dobojskom Domu zdravlja zadovoljni su odzivom građana, koji se pretežno dolaze vakcinisati u ranim jutranjim časovima, dok se u poslijepodnevnim časovima javljaju sporadično.

Uglavnom su to stariji pacijenti koji dolaze po preporuci porodičnog ljekara, a boluju od nekih hroničnih bolesti. Ovim putem pozivamo i mlađe pacijente, da se jave i prime jednu od ponuđenih vakcina – rekla je, dr Nada Janjetović, šef Službe porodične medicine Doma zdravlja Doboj.

dr Nada Janjetović, šef Službe porodične medicine Doma zdravlja Doboj

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Doboj radiće i u subotu. Vršiće se imunizacija građana raspoloživim vakcinama od 9 do 15 časova. Do sada je prvu dozu neke od vakcina primilo više od 11.000 Dobojlija.

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakDOBOJ: Karavan Vikend jutro u Doboju
Naredni članakRUCZ RS: Obavještenje o vremenskoj prognozi u Republici Srpskoj za 17. i 18. juli