Na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj u oktobru je, u odnosu na isti mjesec lani, evidentirano manje krivičnih djela za 8,9 odsto i saobraćajnih nezgoda za 16,3 odsto, dok je za 21,8 odsto povećan broj narušavanja javnog reda i mira, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika Uprave.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u dobojskoj Policijskoj upravi Dragan Sušić naveo je da su u oktobru evidentirana 72 krivična djela – 62 iz oblasti opšteg kriminaliteta, od kojih je 60 razriješeno, a najzastupljenija su bila krivična djela protiv imovine, kojih je bilo 19.

Nadležnom tužilaštvu podnesen je 61 izvještaj protiv 68 lica, od kojih su 12 povratnici u izvršenju krivičnih djela i dva su maloljetnika.

U posmatranom periodu nije bilo otuđenja motornih vozila, a evidentirano je i rasvijetljeno po jedno krivično djelo ubistvo u pokušaju, ubistvo i teško ubistvo, kao i po jedno krivično djelo silovanje i obljuba djeteta mlađeg od 15 godina.

Kada je riječ o zloupotrebi droge, evidentirano je sedam krivičnih djela i 43 prekršaja.

Registrovana su dva krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, u kojima je pričinjena ukupna šteta od 89.162 KM i ostvarena protivpravna imovinska korist od 850.911 KM.

Sušić je naveo da su tokom oktobra izvršena i rasvijetljena dva krivična djela šumska krađa.

Načelnik Sektora policije Jovica Žigić rekao je da su se u oktobru dogodile 72 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, šest je teže povrijeđeno, a 37 je zadobilo lakše tjelesne povrede.

U oktobru je evidentirano 39 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom, što je za 15,2 odsto manje nego u uporednom periodu.

Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja je isključeno 285 vozača, a 232 su uhapšena zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola.

Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja izdato je 36 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i uručeno 3.946 prekršajnih naloga.

Žigić je rekao da je evidentirano 67 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je povećanje od 21,8 odsto u odnosu na oktobar prošle godine, navoodeći i da je zbog toga uhapšeno devet lica.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković je, na osnovu analitičkih podataka za oktobar, kao zadovoljavajuću ocijenio bezbjednosnu situaciju na području u nadležnosti ove uprave.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakGodišnja konferencija o finansijskom upravljanju; Među njima i 50 koordinatora iz Srpske
Naredni članakDOBOJ: Radinković: Intenzivna potraga za nestalom Tanjom Varajić