Na području Policijske uprave Doboj u januaru je evidentirano 80 krivičnih djela ili za 14,3 odsto više nego u istom mjesecu lani, dok je broj saobraćajnih nezgoda smanjen za 13,9 odsto, rečeno je danas iz ove uprave.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Doboj Dragan Sušić izjavio je na konferenciji za novinare da su u januaru evidentirana 64 krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, od kojih je 61 razriješeno.

On je naveo da su nadležnom tužilaštvu podnesena 64 izvještaja protiv 74 lica, od kojih je 12 povratnika i tri maloljetnika.

Prema njegovim riječima, u januaru je izvršeno i rasvjetljeno jedno krivično djelo teško ubistvo.

Kada je riječ o zloupotrebi droge, evidentirano je sedam krivičnih djela i 28 prekršaja. Registrovano je šest krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i prometa oružja.

Sušić je naveo da su tokom januara izvršena dva krivična djela šumska krađa.

Načelnik Sektora policije Boro Zarić rekao je da su se u januaru dogodile 62 saobraćajne nezgode u kojima su smrtno stradala tri lica, četiri su teže povrijeđena, a 22 lakše.

On je naveo da su iz saobraćaja isključena 293 vozača, u 221 slučaju zbog vožnje pod uticajem alkohola, a evidentirano je 37 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom.

Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja izdato je 26 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i uručeno 2.755 prekršajnih naloga.

Zarić je rekao da su evidentirana 54 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je više za 10,2 odsto nego u januaru prošle godine, te uhapšeno 13 lica.

U navedenom periodu evidentirana su tri samoubistva, a riječ je o muškarcima.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković ocijenio je zadovoljavajućom bezbjednosnu situaciju na području ove uprave.

Radinković je povodom nastupajućih poljoprivrednih radova na otvorenom apelovao da se preduzmu sve mjere opreza pogotovu kada se koristi otvoren plamen tokom krčenja što obavezuje prethodnu najavu vatrogascima.

On je najavio preventivne aktivnosti kada je u pitanju poljoprivredna mehanizacija, podsjetivši da je tokom prošle godine evidentirano 19 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali traktori i motokultivatori, u kojima je jedno lice smrtno stradalo. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Uhapšeno lice iz Zavidovića po potrazi iz Maglaja
Naredni članakNešić: BiH preskočila još jednu prepreku na evropskom putu