Boračka organizacija grada Doboj saopštila je da u okolnostima pojačane antisrpske propagande Srbi moraju da pokažu slogu, da se okupe oko ideje jačanja Republike Srpske i okrenu slobodarskim zemljama koje nisu podržale sramnu rezoluciju o Srebrenici.

Predsjednik Skupštine gradske Boračke organizacije Petar Tubić rekao je Srni da Srbi ponosno stoje na svojoj zemlji za koju su dali ogromne žrtve.

On je naglasio da je mnogo saboraca utkalo svoje živote u Republiku Srpsku koja je Srbima jedini garant opstanka na svojim vjekovnim ognjištima, slobodnog ispoljavanja vjere, kulture i pisma, te da njeno očuvanje traži jedinstvo kao nikada do sada.

“Da Srbi nisu u Prvom svjetskom ratu oslobodili Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju danas ne bi bilo ni njih ni njihovih država. Slovenaca danas nema u Austriji i Italiji, Hrvata nema u Mađarskoj, Makedonaca nema u Bugarskoj i Grčkoj. Ima ih samo na teritorijama koje su Srbi oslobodili”, izjavio je Tubić.

On je ocijenio da usvajanje rezolucije o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti UN predstavlja Pirovu pobjedu koja ne nudi ništa dobro narodima na ovom području, pogotovo muslimanima koji danas likuju.

To, kaže, potvrđuje i kontinuitet zločina koji se danas dešavaju u svijetu, navodeći da zapadnim silama, izuzem njihovih interesa, nije stalo do tuđih žrtava, a ni pravde.

Tubić smatra da Republika Srpska treba da traži svoj put ka slobodarskim zemljama koje su prozrele političke interese onih država čija se istorija i moć zasnivaju na zločinu.

On je naglasio i da treba vršiti društveno-politički pritisak da se isticanjem istine najoštrije kazne kontinuirane provokacije i antisrpska histerija.

“Treba dokumentovati i javno objavljivati sve slučajeve lažnih žrtava počevši od 87 imena uklesanih u Memorijalnom centru u Potočarima, što je evidentirano novoj bazi CIPS-a”, rekao je Tubić.

Foto: rtvdoboj.org/Arhiva

Izvor: SRNA

Prethodni članakVulić: Dokazano – jedina prijetnja BiH je višedecenijski agresivni inostrani intervencionizam, a ne razdruživanje
Naredni članakSjajno organizovan 1. Ozrenski festival mesa; Dobojske apotekarke svojim sačom uz saransak prve šampionke “Sačijade” (FOTO/VIDEO)