Svečana akademija povodom Dana grada Doboja – Vidovdana, biće održana 27. juna, kada će biti uručena najviša priznanja i zahvalnice, rečeno je Srni iz Gradske uprave.

Akademija će biti održana u velikoj sali Slobomir P Univerziteta sa početkom u 12.00 časova.

Odlukom Skupštine grada najviše priznanja – gradske plakete, uz iznos od po 5.000 KM biće dodijeljene poslaniku u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obrenu Petroviću i ministru za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlidu Hurtiću za izuzetna zalaganja i pomoć gradu.

Dan grada Doboja slavi se 28. juna, kao sjećanje na prvi pisani pomen Doboja u dubrovačkom pismu ugarskom kralju Žigmundu od 28. juna 1415. godine.

Program obilježavanja Dana grada započeo je 6. juna defileom oko 520 mališana Javne predškolske ustanove “Majke Jugović”, a biće završen 30. juna automobilskim “Tjuning šouom”.

Za večeras je predviđena promocija knjige “Srbija od Vinčanske civilizacije do 1918.” autora Ratomira Maksimovića, koja će od 20.00 časova biti održana u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje, u kojoj će u četvrtak, 13. juna, biti organizovana “Izložba akvarela” Branke Anđelić Vulić iz Trebinja.

U petak, 14. juna, od 20.00 časova ispred Narodne biblioteke u Doboju predviđena je predstava za djecu “Klovnovske zgode i nezgode”.

Koncert Srpskog crkvenog pjevačkog društva “Bogoljublje” koje djeluje pri Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Doboju biće održan u ponedjeljak, 17. juna, od 20.00 časova u velikoj sali Slobomir P univerziteta.

Istog dana počinje Memorijalni futsal turnir “Borislav Topalović-Pop” koji će trajati do 23. juna na Stadionu sportskih igara u Doboju.

U utorak, 18. juna, predviđen je koncert klasične muzike u izvođenju učenika dobojske Osnovne muzičke škole “Markos Portugal”, koji će od 20.00 časova biti održan u Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje.

U Regionalnom muzeju u Doboju biće postavljena gostujuća izložba Muzeja Republike Srpske “Orao, lav i krin – heraldika srednjovjekovnih srpskih zemalja” koja je planirana za srijedu, 19. juna, od 11.00 časova.

Promocija vukovaca je 21. juna od 11.00 časova u velikoj sali Slobomir P univerziteta, a prijem za bivše fukcionere i dobitnike visokih priznanja iz Doboja je 25. juna u hotelu “Integra” sa početkom od 11.00 časova.

U Regionalnom muzeju u Doboju od 17.00 časova 26. juna biće organizovana grnčarska radionica sa akademskim vajarom Dragom Handanovićem, a dan kasnije od 12.00 časova je svečana akademija u velikoj sali Slobomir P univerziteta.

Na Vidovdan 28. juna Arhijerejsko namjesništvo dobojsko organizuje Vidovdansku litiju ulicama grada, a istog dana predviđeno je i polaganje vijenaca na gradskim spomen-obilježjima.

U 20.00 časova na Stadionu sportskih igara predviđena je sportska manifestacija “veče boksa”.

Turnir u košarci “tri na tri” je 29. juna, a istog dana počinje dvodnevni automobilski “Tjuning šou” u Ulici Silvane Armenulić. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakGoganović: Otvaranje Kancelarije Ambasade Rusije jača odnose BiH i Rusije
Naredni članakDOBOJ: Održana promocija knjige „Srbija od vinčanske civilizacije do 1918. godine” Ratomira Maksimovića (VIDEO)