Četvrta etapa Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka”, danas je startovala iz Doboja prema Banjaluci.

Direktor Biciklističkog saveza Srpske Vladimir Kuvalja izjavio je novinarima da će takmičari dati “puni gas” i u četvrtoj etapi koja je nešto lakša od prethodne.

On je naveo da je zadovoljan prijemom i zainteresovanošću Dobojlija za ovaj sportski događaj koji uživo prati 57 zemalja.

Kuvalja je rekao da se, zahvaljujući dobrim gradovima-domaćinima, pokazuje da Srpska ima šta da ponudi, što potvrđuju zadovoljne ekipe i organizator.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević zadovoljan je što su učesnici trke ujedno i promoteri Doboja i što postoji velika zainteresovanost za održavanje trke “Beograd-Banjaluka”.

Poljak Pjotr Pekala pobjednik je treće etape koja je juče vožena od Andrićgrada preko Rudog, Rogatice, Sokoca do Јahorine i obukao je lidersku majicu kao vodeći u generalnom plasmanu.

Drugoplasirani je bio Mihael Štajner iz tima Sava Kranj iz Slovenije, a treći David Toneti iz kazahstanskog tima Astana.

Јaka Marolot iz tima “Sava Kranj” iz Slovenije osvojio je bijelu majicu za najbržeg mladog vozača, a plava majica namijenjena za najboljeg brdskog vozača pripala je Pekali.

Crvenu majicu za najbržeg sprintera dobio je Albert Gateman iz sastava Benoti iz Italije.

Planirano je da biciklisti stignu na Trg Krajine u Banjaluci oko 15.00 časova gdje će ih dočekati pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Mario Đuran koji će najboljem takmičaru do 23 godine uručiti bijelu majicu.

Na trci učestvuje 175 takmičara iz 40 zemalja.

Međunarodnu biciklističku trku “Beogad-Banjaluka” organizuju biciklistički savezi Republike Srpske i Srbije.

Održavanje trke, čiji je ovogodišnji slogan “Srbija i Srpska zajedno”, podržali su predsjednik Republike Srspke Milorad Dodik, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske, Ministarstvo omčadine i sporta Srbije, kao i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Foto: rtrs.tv, srna.rs

Izvor: RTRS

Prethodni članakVRIJEME: Sutra kiša, na planinama snijeg
Naredni članakVRIJEME: Sutra promjenljivo oblačno uz sunčane periode