Šest učenika dobojske Ekonomske škole boraviće na jednomjesečnoj plaćenoj učeničkoj praksi u Novom Sadu, koja je omogućena u okviru sporazuma o saradnji privrednih komora Republike Srpske i Novog Sada.

Riječ je o učenicima drugog i trećeg razreda smjera bankarski tehničar, poslovno pravni, poslovno-informatički i ekonomski tehničar, koji su danas u pratnji dva profesora krenula za Novi Sad.

Direktor Ekonomske škole Tijana Vasiljević Stokić rekla je da će učenici praksu obavaljati kako bi dopunili stečena teorijska znanja i primijenili ih u praksi.

Stokićeva je pojasnila da su učenici samoinicijativno prijavljivali na javni poziv uz obavezu da će po povratku nadoknaditi propuštene školske časove.

Ona je podsjetila da je tokom juna prošle godine 10 učenika ove škole smjerova bankarski tehničar i poslovno-informatički tehničar, te frizer imalo jenomjesečnu praksu u Budimpešti, koja je omogućena u okviru sporazuma o saradnji privrednih komora Republike Srpske i Mađarske.

Na praksu u Novi Sad, uz saglasnost roditelja, odlučila se učenica smjera bankarski tehničar Ivana Kurtinović, koja očekuje da će steći neophodno iskustvo.

NJena koleginica Jelena Kajganić kaže da još nije upoznata na kom radnom mjestu će obavljati praksu, koja će joj svakako značiti u nastavku školovanja.

Učenica smjera bankarski tehničar Jovana Nikić rekla je da ima velika očekivanja i zahvalila na prilici da obavlja praksu u Novom Sadu.

Osim đaka iz ove dobojske škole, u Novi Sad putuju srednjoškolci iz Prijedora i Gradiške.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Sutra do 11 stepeni Celzijusovih
Naredni članakPojačan saobraćaj na prelazima Gradiška i Velika Kladuša