Putni prelaz u dobojskom naselju Boljanić na dijelu pruge Doboj – Petrovo zasijao je u novom ruhu. Ovaj putni prelaz je rekonstruisan, a za radove su Željeznice Republike Srpske izdvojile oko 30 hiljada maraka.

Prije rekonstrukcije ovaj putni prelaz je bio star i oštećen. Zbog toga su u najvećem problemu bili učesnici drumskog saobraćaja. Automobili, poljoprivredne mašine često su morali da uspore kretanje na tom dijelu puta. Sada kada je prelaz rekonstruisan znatno je podignut nivo bezbjednosti željezničkog i drumskog saobraćaja na ovom mjestu ukrštanja pruge i puta.

Pored ovog prelaza na istom putnom pravcu Doboj – Petrovo rekonstruisana su još dva putna prelaza. Na unapređenju i modernizaciji željezničke infrastrukture radi se u skladu sa finansijskim mogućnostima i po prioritetima.

Svi putni prelazi na ovom dijelu od Doboja do Petrova su osigurani saobraćajnim znakovima i trouglom preglednosti. Očekuju u Željeznicama Srpske da će kroz remont pruge prema Zvorniku doći i do povećanja obezbjeđenja putnih prelaza polubranicima ili branicima.

Opširnije u prilogu:

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakDOBOJ: Učenici Medicinske škole izveli predstavu „Znanje je važno – reproduktivno i seksualno zdravlje mladih” (FOTO/VIDEO)
Naredni članakVRIJEME: Sutra toplije, moguća kiša